Comparatorul de tarife va oferi utilizatorilor finali acces la informatii actualizate periodic cu privire la tarifele percepute de operatori pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixa si mobila, a serviciilor de internet in banda larga, precum si a pachetelor tarifare care includ combinatii ale acestora.

In cazul in care nu vor fi depuse contestatii, comparatorul ar putea fi lansat pana la finalul lunii octombrie, avand in vedere ca firma care va castiga licitatia trebuie sa dezvolte softul in 200 de zile de la data atriburii contractului, adica 29 martie anul acesta.

La licitatie poate participa orice persoana fizica sau juridica din Romania sau din strainatate care, printre altele, trebuie sa fi inregistrat o cifra de afaceri medie globala pe ultimii trei ani de cel putin trei milioane de lei si sa demonstreze ca a dezvoltat, in ultimii trei ani, o solutie informatica integrata (hardware si software, inclusiv web).

Citeste si:

Valoarea estimata a contractului este de 1,51 milioane de lei fara TVA (0,43 mil. euro, cu TVA), iar termenul de realizare a aplicatiei online de comparare a ofertelor telecom este de maxim 200 de zile de la data atribuirii contractului. ANCOM a obtinut o finantare din fonduri europene nerambursabile in valoare de 886.198 lei (0,2 mil. euro) pentru dezvoltarea acestei aplicatii, in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”.

Caietul de sarcini poate fi descarcat din Sistemul electronic de achizitii publice (anuntul de participare nr.132981 din 14.02.2012) iar ofertele pot fi depuse la registratura sediului ANCOM pana la data de 28 martie, ofertele urmand a fi deschise la data de 29 martie anul acesta.