Microsoft a lansat prima versiune test pentru viitorul sistem de operare Windows 8, oferind consumatorilor sansa de a vedea cum functioneaza software-ul construit pentru a rivaliza cu facilitatile Apple iPad, scrie presa internationala.
Numitul “consumer preview” este disponibil spre download de pe site-ul Microsoft. Utilizatorii vor putea stoca aplicatii in cloud pentru a le putea acces intre computere si telefoane cu sistem de operare Windows.

Veniturile generate de sistemul de operare Windows au fost in scadere in ultimele trimestre, in parte din cauza faptului ca utilizatorii renunta la laptop-uri in favoarea tabletelor Apple sau cu sisteme de operare Android. Este putin probabil ca acest trend sa se modifice pana cand Windows 8 nu se va lansa, a declarat directorul financiar al companiei, Peter Klein, intr-un interviu recent.

Gigantul software nu a facut inca public data la care Windows 8 se va lansa in mod oficial, desi analistii se asteapta sa se lanseze mai tarziu, anul aceasta. HP spune ca are in plan sa lanseze o tableta cu Windows 8 inainte de 2012.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri