Companiile de pe piata locala au cumparat anul trecut 11.764 de servere, mai mult cu in jur de 19% fata de 2010, conform companiei de cercetare International Data Corporation (IDC).

Pe de alta parte, HP a vandut 5.826 de servere, mai mult cu 31% fata de 2010. Compania ajuns astfel la un procent de 44,9% din piata, comparativ cu anul anterior cand detinea 40,3% din vanzari.

“Anul trecut am inregistrat cresteri pe toate segmentele, am fost implicati atat in proiecte mari cat si mai mici”, afirma Guran.

Crestere generata de IMM-uri

Insa cresterea a venit in special de pe segmentul companiilor mici si mijlocii.

Managerul HP adauga ca vanzarile de servere se vor majora in acest an atat datorita faptului ca este estimat ca economia Romaniei sa creasca cu in jur de 1,5% anul acesta, dar si pentru ca tara noastra este in urma tarilor din Europa Occidentale in privinta penetrarii serverelor.

Citeste si:

Compania a lansat pe piata locala serverele ProLiant Gen8, un portofoliu de produse construit pe baza a peste 150 de inovatii sugerate de clienti. Portofoliul in care in ultimii doi ani au fost investiti in jur de 300 de milioane de dolari contine peste 900 de patente de inventii.

La nivel global, in fiecare zi sunt instalate in jur de 7.000 de servere, in special datorita numarului foarte mare de informatii. De exemplu, intr-un minut sunt incarcate in jur de 173.000 de fotografii si sunt realizate circa 222.000 de cautari pe Google si alte motoare.