Hostway, filiala unuia dintre cele mai mari grupuri globale de gazduire web, a lansat servicii de cloud computing, in prezent acestea fiind disponibile gratuit, in versiune Beta, pentru trei luni. Pe de alta parte, conducerea companiei estimeaza pana in 300 de clienti cu plata, a declarat pentru wall-street.ro, Flaviu Radulescu, directorul general al furnizorului de hosting.
“Multi programatori vor deja sa isi mute aplicatiile in cloud, dar se lovesc de doua mari probleme. Prima este locatia fizica a cloud-ului. Daca utilizatorii tai sunt in Romania nu isi poti gazdui aplicatia intr-un centru de date din Germania sau SUA, din cauza latentelor. A doua tine de limitarile pe care ti le impun furnizorii mari de cloud. De exemplu, daca treci pe Google Apps, trebuie sa iti modifici codul si, apoi, atunci cand intampini probleme, nu te poti muta pentru ca nu mai functioneaza in alta parte. De aceea, am creat un serviciu care rezolva ambele probleme”, afirma seful Hostway.

El adauga ca in prezent sunt foarte putine aplicatii pregatite pentru a rula in cloud.

„Prin urmare, nu ne asteptam la un volum mare de clienti. Probabil sub 300. Focusul nostru in acest an este de a maturiza oferta comerciala”, explica managerul Hostway.

Radulescu mai spune ca serviciul este privit ca o investitie pentru acest an, nexistand un scop anume legat de veniturile pe care le-ar putea genera in 2012.

„Daca, pana la sfarsitul anului, 15% din veniturile noastre lunare vor fi generate de acest nou produs il vom considera un succes. Dar nu ne asteptam la aceste cifre”, mai spune Radulescu.

Anul trecut cifra de afaceri a companiei a fost de peste un milion de euro, iar pentru acest an oficialul Hostway preconizeaza o majorare a afacerilor de 30% . In 2010, compania a avut o cifra de afaceri de circa 1,1 milioane de euro si un profit de pana in 1.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

In 2011 numarul de clienti ai companiei a crescut cu circa 40% la in jur de 10.000, furnizorul de hosting lucrand cu companii precum BRD, Trilulilu, GSP, Antena 1, Cancan, eMag sau National Geographic Channel.

„Serviciile cu cea mai mare pondere in cifra noastra de afaceri sunt cele enterprise, de servere dedicate si arhitecturi foarte complexe de hosting. In ultima vreme am observat ca din ce in ce mai multi clienti isi muta solutiile ERP (n.red. planificarea resurselor intreprinderii) sau CRM (managementul relatiei cu clientii) din centrele de date improvizate in-house catre infrastructura noastra. Ne asteptam ca in 2012 sa avem o crestere generata si de acest segment”, afirma Flaviu Radulescu.

Anul trecut profitabilitatea companiei a fost „neglijabila”, insa managerul nu a precizat valoarea acesteia.

„Inca investim mult in infrastructura si dezvoltare de produse. Cloudul e doar unul dintre ele”, spune seful Hostway Romania.

Programul Private Beta va dura trei luni si va permite dezvoltatorilor sa testeze gratuit serviciul. Acesta nu impune nicio limitare software aplicatiilor gazduite. Aplicarea in programul Private Beta se poate realiza exclusiv pe www.hostway.ro, iar acesta va fi disponibil pentru aproximativ 50 de companii, care vor fi selectate in urma unui proces de aplicare, in functie de specificul aplicatiilor lor.

Fondata in 1998, Hostway Corporation este una dintre cele mai mari companii de hosting la nivel global, cu prezenta in 13 tari si peste 700 angajati. Serviciile companiei includ inregistrare domenii, web hosting, colocare, servere dedicate, hosting SaaS si sunt folosite de mai mult de 1,4 milioane de website-uri si peste 600.000 clienti.

Filiala din Romania a fost lansata in martie 2006, iar in prezent are 35 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri