In urma materialului prezentat in exclusivitate de wall-street.ro miercuri din care rezulta potentiale fraude comise de RHS, Scop Computers si Romsoft, oficialii Scop au reactionat joi transmitand un comunicat in care oficialii companiei prezinta ”direct si deschis situatia reala a companiei”. Vezi mai jos comunicatul integral.
”In perioada iunie 2009 – martie 2011 Scop Computers a intermediat o operatiune de export de servicii intre Romsoft si o companie din strainatate. Un control al Garzii Financiare a ajuns la concluzia ca Romsoft nu si-a respectat obligatiile contractuale de prestare a serviciilor catre beneficiarii finali. Ca urmare, ANAF a blocat conturile bancare ale tuturor companiilor romanesti implicate in aceasta tranzactie, inclusiv ale Scop Computers.

Scop Computers a actionat pe deplin legal, si-a respectat toate obligatiile contractuale si va demonstra acest lucru in decursul procedurii fiscale. Compania a contestat decizia de blocare a conturilor sale bancare si, in paralel, va analiza si va alege cea mai buna solutie pentru a-si continua activitatea.

«Timp de 18 ani, Scop Computers a demonstrat o conduita de afaceri impecabila: ne-am platit intotdeauna taxele fata de stat in intregime si fara intarziere, ne-am respectat promisiunile facute partenerilor, am respectat intreaga comunitate IT si de afaceri. Suntem increzatori ca vom reusi sa demonstram, si de data aceasta, ca am fost corecti si am actionat conform legilor in vigoare. Asiguram intreaga comunitate IT din Romania ca Scop Computers a fost de buna credinta, ca nu a facut nimic ilegal si ca vom lua toate masurile necesare pentru a demonstra acest lucru», a declarat Alexandru Visan, directorul general al Scop Computers”.


wall-street.ro a prezentat ieri, pe larg, o potentiala frauda de aproximativ 40 de milioane de euro in care ar fi fost implicate ”nume grele” din industria de distributie IT din Romania – RHS, Scop Computers si Romsoft.

Cele trei companii s-ar putea face vinovate de spalare de bani si returnari fictive de TVA. Cazurile se vor judeca, pe fond, in viitorul apropiat.

Actiunea de cercetare asupra Scop Computers a fost demarata chiar de catre actionarul majoritar al companiei, polonezii de la ABC Data, care, in aprilie 2011, au solicitat un due diligence intern in legatura cu contractele cu Romsoft.

wall-street.ro a discutat cu mai multi retaileri din piata care au subliniat ca situatia ”dubioasa” in care erau implicate aceste companii era cunoscuta de mai bine de un an insa nu a fost facuta public. Jucatorii din piata au preferat sa nu fie numiti. Distributia de echipamente IT catre retaileri continua sa se faca normal.

Citeste pe larg ancheta inceputa de ANAF in materialul wall-street.ro. Aveti informatii suplimentare, sigure, despre companiile implicate? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

De asemenea, daca detineti informatii privilegiate si/sau ponturi privind activitati ale companiilor din piata, nu ezitati sa ne contactati. wall-street.ro va garanteaza confidentialitatea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri