Autoritatile antitrust din Europa au deschis doua investigatii impotriva Motorola Mobility, dupa ce Microsoft si Apple au acuzat compania ca le-a impus tarife incorecte pentru utilizarea patentelor pe care le detine, transmite Reuters, preluat de Mediafax.

"Comisia va ancheta in principal daca prin cautarea si impunerea de interdictii vizand produse importante ale Apple si Microsoft, precum iPhone, iPad, Windows si Xbox, pe baza unor patente pe care le-a declarat esentiale pentru fabricarea produselor ce respecta standardele", se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

In cazul patentelor necesare pentru respectarea standardelor la nivelul unei anumite industrii, anumite organizatii pot cere unui membru sa acorde licente pentru patentele "esentiale" in conditii corecte si fara discriminare, astfel incat sa asigure accesul la o tehnologie standard pentru companii care s-ar putea afla in concurenta, potrivit AFP.

Motorola si-a luat astfel de angajamente in fata unor organisme de stabilire a standardelor in privinta sistemelor de telecomunicatii mobile, dar mai ales pentru tehnologie wireless 2G si 3G.

Comisia va incerca sa determine daca Motorola se face vinovata de abuz de pozitie dominanta pe piata.

Executivul european a deschis la sfarsitul lunii ianuarie o investigatie similara impotriva Samsung, pentru a analiza daca grupul sud-coreean a abuzat de patentele pe care le detine pentru a perturba concurenta pe piata europeana a dispozitivelor mobile, mai ales tablete.

Wall-Street.ro va va tine la curent cu decursul acestor procese precum si cu potentialul raspuns al Google/Motorola Mobility in acest caz.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Apple vinde casti de protectie cu semnalizare multicolora