Autoritatile ancheteaza Apple in legatura cu iPad 3

Autoritatea britanica de reglementare a publicitatii se pregateste sa inceapa o investigatie privind modul in care Apple a promovat cea de-a treia generatie a iPad, dupa reclamatii din partea consumatorilor privind accesul la retele 4G, indisponibil in Marea Britanie, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Tehnologia telecom de a patra generatie (4G) permite utilizatorilor sa acceseze servicii de internet broadband mult mai rapide decat in cazul standardelor anterioare, precum 3G.
"Am primit 24 de reclamatii privind asertiunile de pe site-ul Apple legate de conectivitatea 4G a iPad. Evaluam daca exista motive pentru initierea unei investigatii", a declarat un purtator de cuvant a Autoritatii pentru Standarde in Publicitate.

Reprezentantii Apple nu au putut fi contactati pentru comentarii, noteaza Reuters.

Apple a avut probleme similare in Australia, unde autoritatea pentru protectia consumatorilor a initiat in martie o actiune in instanta pentru a determina compania sa informeze clientii ca iPad 3 nu se poate conecta la servicii 4G deoarece acestea nu sunt disponibile pe plan local, desi tableta este compatibila.

Apple a oferit returnarea banilor pentru clientii australieni afectati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri