Intel si IBM, doua din cele mai importante companii din domeniul IT, au inregistrat cea mai scazuta rata de crestere a vanzarilor din ultimii ani, ca urmare a declinului comercializarii produselor din zona Europei in primele trei luni ale acestui an, informeaza BusinessWeek.com
Veniturile IBM au crescut cu numai 0,3% la 24,7 miliarde dolari in primul trimestru din 2012, in timp ce vanzarile Intel au crescut cu 0,5% la 12,9 miliarde dolari.

Acesta reprezinta cel mai mic ritm de crestere inregistrat de cele doua companii dupa perioada crizei din Statele Unite - in cel de-al treilea trimestru din 2009, cand economia SUA dadea semne de usoara crestere. Chiar si asa, producatorul de micro-cipuri Intel a prezis ca vanzarile se vor situa la acest nivel.

Cele doua companii din domeniul tehnologic se afla intr-un continuu proces de crestere pe pietele emergente in ciuda unor incetiniri a vanzarilor de pe pietele europene declansate de criza datoriilor statelor din zona euro.

Piata de PC-uri, care s-a contractat pentru prima data in cursul anului trecut - la 10 ani de la nivelul minim inregistrat - afecteaza totodata si cererea pentru procesoarele Intel. Intre timp, compania IBM este mai concentrata pe marirea castigurilor din actiuni mai mult decat comenzile mai putin profitabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri