Producatorul de telefoane mobile Nokia a raportat joi pierderi masive in primul trimestru al anului, compania subliniind ca a avut de facut fata unei concurente mai mari decat se asteptau, scrie Wall Street Journal.

Compania finlandeza a raportat pierderi operationale de 1,34 mld. euro, de la un profit operational de 439 mil. euro cu un an in urma.

Pierderile nete s-au marit la 929 mil. euro, de la 344 mil. euro profit net in aceeasi perioada a anului 2011. Veniturile companiei s-au redus de asemenea cu 29%, la 7,35 mld. euro.

“Trecem printr-o tranzitie importanta intr-o industrie care continua sa evolueze foarte rapid”, a declarat Stephen Elop, CEO Nokia. “In ultimul an am facut progrese considerabile in noua noastra strategie, dar ne-am lovit de o concurenta mai acerba decat ne asteptam”.

Nokia a avertizat anul trecut ca intensa competitie de pe pietele in curs de dezvoltare vor afecta negativ rezultatele companiei in prima jumatate a anului curent. Nokia abandoneaza sistemul de operare Symbian in urma unui parteneriat cu Microsoft.

In tarile emergente, consumatorii renunta la a achizitiona telefoane Nokia traditionale in favoarea smartphone-urilor din ce in ce mai ieftine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai bune telefoane care costa maxim 2.000 de lei