Samsung a depasit Nokia si a preluat prima pozitie ca furnizor de telefoane mobile in primul trimestru al lui 2012, pe plan global, conform companiilor de analiza Strategy Analytics si IHS iSuppli, scrie PCWorld.com.
Companiile de cercetare nu au oferit insa rezultate similare privind cine a fost cel mai mare furnizor de smartphone-uri, iSuppli plasand Apple pe primul loc in timp ce Strategy Analytics a plasat Samsung pe locul fruntas.

Compania asiatica a livrat 93,5 milioane de telefoane in primul trimestru, in crestere de la 69 de milioane cu un an in urma, acoperind o cota de 25% din piata, conform Strategy Analytics. Smartphone-urile au acoperit o cota de 30,4% din totalul livrarilor Samsung.

In contrast, livrarile de telefoane Nokia s-au redus cu 24% de la an la an, pana la 82,7 milioane de unitati, oferind companiei finlandeze o cota de piata de 22,5%. Doar 14% din telefoanele livrate au fost smartphone-uri. In primul trimestru al anului 2011, Nokia avea o cota de 30,4% din piata globala.

Livrarile de iPhone-uri aproape s-au dublat in primul trimestru al anului curent, Apple comercializand 35 de milioane de unitati, crescandu-si astfel cota globala la 9,5% de la 5,2% cu un an in urma, conform Strategy Analytics. Compania de cercetare a plasat vanzarile de smartphone-uri Samsung la 44,5 milioane unitati, peste Apple.

iSuppli considera ca Samsung a livrat doar 32 de milioane de smartphone-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri