Companiile de cercetare nu au oferit insa rezultate similare privind cine a fost cel mai mare furnizor de smartphone-uri, iSuppli plasand Apple pe primul loc in timp ce Strategy Analytics a plasat Samsung pe locul fruntas.

Compania asiatica a livrat 93,5 milioane de telefoane in primul trimestru, in crestere de la 69 de milioane cu un an in urma, acoperind o cota de 25% din piata, conform Strategy Analytics. Smartphone-urile au acoperit o cota de 30,4% din totalul livrarilor Samsung.

In contrast, livrarile de telefoane Nokia s-au redus cu 24% de la an la an, pana la 82,7 milioane de unitati, oferind companiei finlandeze o cota de piata de 22,5%. Doar 14% din telefoanele livrate au fost smartphone-uri. In primul trimestru al anului 2011, Nokia avea o cota de 30,4% din piata globala.

Citeste si:

Livrarile de iPhone-uri aproape s-au dublat in primul trimestru al anului curent, Apple comercializand 35 de milioane de unitati, crescandu-si astfel cota globala la 9,5% de la 5,2% cu un an in urma, conform Strategy Analytics. Compania de cercetare a plasat vanzarile de smartphone-uri Samsung la 44,5 milioane unitati, peste Apple.

iSuppli considera ca Samsung a livrat doar 32 de milioane de smartphone-uri.