Standard&Poor’s a retrogradat vineri ratingul producatorului finlandez de telefoane mobile Nokia cu o treapta, in categoria "junk" nerecomandata investitiilor, din cauza inrautatirii perspectivelor veniturilor si profitabilitatii grupului, informeaza Mediafax.

Ratingul pentru datoriile pe termen lung a fost revizuit de la nivelul "BBB-" la "BB+", iar cel pentru datoriile pe termen scurt de la "A-3" la "B". Perspectiva calificativelor este negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Masura reflecta reducerea estimarilor S&P privind veniturile diviziei de telefoane si servicii a Nokia, in 2012, precum si a celor referitoare la profitabilitate si fluxul de capital.

"Consideram ca veniturile diviziei de telefoane si servicii ar putea scadea in 2012 cu acelasi ritm ca in 2011 (minus 18%), dupa ce Nokia a raportat in primul trimestru venituri sub asteptari, in special in cazul smartphone-urilor cu sistem de operare Symbian", se arata in comunicat.

S&P anticipeaza ca vanzarile telefoanelor cu sistem Lumia vor creste in timp, dar insuficient pentru a compensa declinul rapid al veniturilor aduse de aparatele dotate cu Symbian.

Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat la randul sau in aceasta saptamana Nokia la "BB+", ca urmare a declinului cotei de piata, si a anuntat ca perspectiva ramane negativa.

Saptamana trecuta, Nokia a raportat o pierdere importanta pentru primul trimestru, a renuntat la directorul de vanzari si a promis noi reduceri de costuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
S&P a revizuit perspectiva Romaniei de la stabil la negativ