14 Mai 2012

Oferta Facebook este suprasubscrisa



Oferta publica initiala a Facebook este deja suprasubscrisa, a declarat o sursa apropiata situatiei, la numai cateva zile dupa ce cea mai mare retea de socializare din lume a initiat un turneu de prezentari in SUA pentru atragerea investitorilor, transmite Mediafax.

In pofida temerilor privind incetinirea cresterii, a unui pret destul de ridicat si a semnelor ca Facebook are probleme in majorarea veniturilor din publicitate pe telefoanele mobile, investitorii institutionali au indicat deja ca cererea pentru actiuni Facebook a depasit oferta, a spus sursa citata pentru Reuters.

Analistii afirma ca Facebook, care vizeaza atragerea a circa 10,6 miliarde de dolari prin vanzarea a 337 milioane de actiuni la 28-37 dolari pe titlu, ar putea creste intervalul de pret daca cererea se dovedeste a fi suficient de solida.

Facebook a refuzat sa comenteze.

Tranzactionarea actiunilor Facebok ar trebui sa inceapa la sfarsitul saptamanii urmatoare.

Actiunile Facebook vor incepe tranzactionarea vineri, pe 18 mai, oficialii companiei incepand un “roadshow” pentru promovare lunea viitoare, in SUA. La roadshow va participa si fondatorul companiei, Mark Zuckerberg.



Citeste si