Actiunile Facebook vor incepe tranzactionarea vineri, pe 18 mai, oficialii companiei incepand un “roadshow” pentru promovare lunea viitoare, in SUA. La roadshow va participa si fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, scrie Guardian.co.uk citand surse familiare cu situatia.
Reteaua sociala are in prezent peste 900 de milioane de utilizatori la nivel global si ar putea fi evaluata la circa 100 mld. $. Analistii estimeaza ca vor atrage 5 mld. $ din oferta publica initiala.

Roadshow-urile IPO, in care managerii prezinta potentialilor investitori strategii de dezvoltare, dureaza in mod normal intre una si doua saptamanii. Daca roadshow-ul merge foarte bine, actiunile pot incepe tranzactionarea cu cateva zile mai devreme. Totodata, roadshow-ul ofera bancilor investitoare care cumpara majoritatea actiunilor sansa de a evalua managementul si a afla estimarile veniturilor pe viitor.

“Nu am simtit atata interes pentru un IPO de la Google incoace. Cererea din partea investitorilor este imensa”, spune Scott Sweet, de la firma de cercetare IPO Boutique.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri