Compania a fost infiintata in 2002, la Timisoara, de catre Dan Iliescu (foto), acum un tanar in varsta de 29 ani, afacerea pornind din dorinta de a oferi o alternativa la ceea ce exista pe piata in acea perioada - o piata dominata de gigantii acelor vremuri ca UltraPro Computers, Flamingo sau Best Computers.

Anii au trecut si cele trei business-uri s-au inchis ori s-au reprofilat, iar CIT Grup a continuat pe aceasta nisa, a solutiilor de calcul de tip refurbished si nu numai.

Ce este un produs IT refurbished?

Produsele IT refurbished provin din medii functionale, insa prin diferite programe de leasing sau buy-back acestea s-au intors la producator. Orice echipament refurbished este trecut prin trei faze de testari: o data la producator, o data de catre specialistii interni si o a treia oara la instalarea sistemului de operare.

„Un produs refurbished ofera resurse necesare si performante in special mediului business, fiind comercializat cu o garantie de 2 ani, impachetat individual in cutie, poate fi utilizat imediat detinand software Microsoft preinstalat si beneficiaza de suport customer service ca si un produs nou”, sustine Dan Iliescu, CEO CIT Grup.

[ Citeste si un review al unei statii de lucru refurbished comercializata de CIT Grup ]

Ce afaceri genereaza un astfel de business?

Compania timisoareana, care in prezent are 13 angajati, comercializeaza atat laptop-uri, calculatoare desktop, statii de lucru dar si componente, periferice si conectica.

Din vanzarea echipamentelor IT, timisorenii de la CIT Group au realizat anul trecut o cifra de afaceri de 1,9 milioane de euro si estimeaza o evolutie in urmatorii ani.

“Pentru urmatorii trei ani, preconizam ca vom avea o crestere anuala a cifrei de afaceri de 30%. Marile companii distribuitoare de IT gen Flamingo, Depozitul de Calculatoare, Ultra Pro, au dat faliment deoarece toate vindeau aceleasi produse. In acest moment, companiile mici au inceput sa inteleaga ca nu se pot bate cu marile hypermarket-uri sau marile magazine online vanzand aceleasi produse", sustine Dan Iliescu.