Cosmote va reduce la 1 iulie tarifele in roaming in statele UE

Cosmote Romania va reduce la 1 iulie tarifele pentru apelurile initiate din tari membre UE si primite in spatiul UE, cu 17,1%, respectiv cu 27,2%, urmare a reglementarilor Comisiei Europene, a anuntat operatorul, informeaza Mediafax.

"Noile tarife se aplica tuturor clientilor Cosmote Romania; atat abonatii cat si utilizatorii de cartela preplatita vor beneficia de tarifele Roaming Avantaj de 0,29 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri initiate, respectiv 0,08 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri primite in tarile UE si 0,09 euro/SMS", se arata intr-un comunicat al operatorului.

Pentru trafic de date, de la 1 iulie tarifele pentru acest serviciu in roaming in spatiul Uniunii Europene vor fi de 0,7 euro/MB (fara TVA), platit pentru 1KB.

Comisia Europeana, parlamentarii europeni si guvernele tarilor UE au ajuns in martie la un acord pentru reducerea tarifelor de roaming pentru serviciile de voce, text si Internet mobil. Tarifele pentru apelurile efectuate intr-o alta tara membra a Uniunii decat cea de origine nu pot depasi 29 de centi pe minut, iar cele pentru apelurile primite nu trebuie sa fie mai mari de 8 centi pe minut.

Cosmote Romania este al treilea operator local de telefonie mobila, cu aproximativ 6,4 milioane de clienti la 31 martie.

Operatorul roman este parte a grupului elen Cosmote.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri