Lovitura de teatru: Seful Best Distribution pleaca si trage dupa el principalul generator de venituri al companiei

Compania de distributie jocuri video Best Distribution, lider pe piata locala, a pierdut licenta Activision Blizzard pe Romania, companie ce genera peste 50% din afacerile firmei in tara. Mai mult, seful companiei, Michael Allardin, a parasit compania pentru a-si infiinta propria firma cu acelasi domeniu de activitate.

Allardin a preluat ulterior plecarii de la Best Distribution licenta Activision Blizzard aducand titluri precum World of Warcraft sau Diablo 3 “in sanul” propriei companii proaspat infiintate, Netzah Game, conform unor surse din piata.

Netzah Game a fost infiintata in 23 aprilie 2012.

Practic, odata cu aceasta miscare, Best Distribution, detinuta de grecii de la CD Media, ar putea pierde anul acesta peste jumatate din cota de piata de 65% detinuta in 2010. Afacerile companiei in acel an s-au situat la 8 milioane euro. In prezent Best Distribution este condusa de Razvan Amzu.

In piata exista mai multe zvonuri privind o iminenta cedare a actiunilor de la CD Media catre, posibil, un jucator local.

Intr-un interviu anterior Best Distribution, oficialii companiei se aratau foarte pesimisti in ceea ce priveste piata de jocuri din Romania.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri