Compania finlandeza Nokia a anuntat joi ca va disponibiliza 10.000 de oameni la nivel global pana in 2013 si va vinde divizia de telefoane de lux Vertu, in incercarea firmei de a reduce drastic costurile.
Totodata, compania are in plan sa mareasca investitiile in telefoane traditionale si smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Windows, scrie ComputerWorld.com.

Oficialii companiei au subliniat ca sunt interesati sa atraga in firma specialisti in grafica si design. Pe de alta parte, va reduce costurile pe segmentul de cercetare si dezvoltare pe anumite proiecte care nu au oferit randamentul scontat, urmand sa inchida fabricile din Ulm, Germania si Burnaby, Canada. Totodata, pe segmentul de producere de echipamente, compania va inchide fabrica din Salo, Finlanda.

Nokia a raportat in aprilie vanzari de 7,4 mld. euro, in scadere cu 29% de la an la an si pierderi nete de 929 milioane in primul trimestru, comparat cu un profit de 344 milioane euro cu un an in urma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri