Microsoft a dezvoltat propria tableta si va intra in concurenta directa cu iPad-ul Apple, mutarea marcand un moment istoric pentru grupul american, ale carui activitati sunt concentrate pe dezvoltarea de software pentru PC-uri, au declarat surse apropiate situatiei pentru Financial Times.
Rezultatul initiativei Microsoft de a dezvolta o tableta ar putea fi prezentat luni, la un eveniment la Los Angeles, unde grupul a programat un eveniment media ce a starnit speculatii privind planurile pentru piata tabletelor, potrivit Mediafax.

Evenimentul va fi folosit pentru a prezenta o tableta touchscreen ruland urmatoarea versiune a sistemului de operare Windows, a spus una din surse. Nu este insa clar daca tableta va fi comercializata sub brandul Microsoft sau sub numele uneia dintre companiile care au construit in mod traditional PC-uri.

Producatorul de software s-a bazat traditional pe alti producatori pentru computerele care ruleaza Windows, abordare care i-a permis sa domine era PC-urilor, intrucat concurenta dintre producatorii rivali a coborat pretul si a diversificat gama de produse.

Acest tip de abordare nu a functionat in privinta smartaphone-urilor si tabletelor, unde combinatia hardware-software a Apple a cucerit piata.

Microsoft s-a consultat recent cu producatorii asiatici de electronice in privinta fabricarii unei tablete care sa fie vanduta brandul grupului, potrivit unei surse apropiate situatiei. Avand in vedere capacitatea de reactie a lanturilor de aprovizionare pentru industria din Asia, Microsoft ar putea introduce o tableta pe piata in cateva saptamani, a spus sursa.

Brandul Microsoft a mai fost folosit pentru alte produse electronice, player-ul Zune si consola Xbox, insa vanzarea propriului dispozitiv care ruleaza Windows reprezinta o schimbare majora in strategia grupului.

Foto: smartearningmethods.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri