Gigantul chinez Foxconn, fabrica de electronice a lumii, ajuta Amazon sa proiecteze smartphone-ul, a afirmat una dintre surse, relateaza Mediafax.

Intre timp, compania americana incearca sa cumpere cat mai multe brevete posibil in zona tehnologiei wireless, pentru a-si apara divizia smartphone de eventuale acuzatii de incalcare a dreptruilor de prorpietate intelectuala, au afirmat alte surse.

Amazon si-a facut loc cu succes pe piata tabletelor cu Kindle Fire, un gadget in zona de pret 200 de dolari cu o varianta puternic modificata a sistemului de operare Android, care pune probleme produselor rivale la pret similar de la companii precum Samsung, Asus sau Motorola Mobility.

Astfel, strategia Amazon presupune lansarea de gadget-uri mobile in categoriile inferioare de pret, care sa ajute compania sa-si extinda amprenta serviciilor de distributie digitala de carti, muzica si filme.

Citeste si:

Contactati de Bloomberg, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze informatiile.

Analistul Citigroup Mark Mahaney a stipulat inca din luna noiembrie ca Amazon se pregateste sa lanseze un smartphone.

Piata telefoanelor "destepte" este dominata autoritar de Samsung Electronics si Apple, care controleaza impreuna peste 70% din vanzari.