Amazon.com dezvolta un smartphone Android impreuna cu grupul chinez Foxconn, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei, compania pregatindu-se sa intensifice rivalitatea cu Apple si Samsung, pe care i-a atacat deja pe piata tabletelor.
Gigantul chinez Foxconn, fabrica de electronice a lumii, ajuta Amazon sa proiecteze smartphone-ul, a afirmat una dintre surse, relateaza Mediafax.

Intre timp, compania americana incearca sa cumpere cat mai multe brevete posibil in zona tehnologiei wireless, pentru a-si apara divizia smartphone de eventuale acuzatii de incalcare a dreptruilor de prorpietate intelectuala, au afirmat alte surse.

Amazon si-a facut loc cu succes pe piata tabletelor cu Kindle Fire, un gadget in zona de pret 200 de dolari cu o varianta puternic modificata a sistemului de operare Android, care pune probleme produselor rivale la pret similar de la companii precum Samsung, Asus sau Motorola Mobility.

Astfel, strategia Amazon presupune lansarea de gadget-uri mobile in categoriile inferioare de pret, care sa ajute compania sa-si extinda amprenta serviciilor de distributie digitala de carti, muzica si filme.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze informatiile.

Analistul Citigroup Mark Mahaney a stipulat inca din luna noiembrie ca Amazon se pregateste sa lanseze un smartphone.

Piata telefoanelor "destepte" este dominata autoritar de Samsung Electronics si Apple, care controleaza impreuna peste 70% din vanzari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri