Vanzarile de jocuri video traditionale, in scadere pentru a saptea luna consecutiv

Vanzarile de jocuri video in format traditional (pe disc) si comercializarile de console au scazut cu 29% in luna iunie, in SUA, continuand declinul pentru a saptea luna consecutiv, scrie LATimes.com.

Jucatorii din SUA au cheltuit 699,8 mil. dolari pe jocuri video, console si periferale in iunie, in scadere de la 989,5 mil. $ cu un an in urma, conform estimarilor companiei de cercetare NPD Group.

Vanzarile de console au fost cele mai lovite, inregistrand o scadere de 45%, pana la 201,3 milioane dolari. Vanzarile de software (jocuri) au scazut cu 27%, pana la 362,8 mil. dolari.

Cifrele nu fac decat sa sublinieze, inca o data, influenta puternica a jocurilor pentru tablete/smartphone-uri care micsoreaza continuu piata traditionala.

Cel mai probabil anul 2012 va aduce si in Romania o scadere importanta a pietei de jocuri video, avand in vedere problemele cu care se confrunta BestDistribution, cel mai mare distribuitor de profil din tara.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri