ANCOM a amendat pentru a treia oara in ultimul an firma Total Post pentru incalcarea dreptului rezervat Postei Romane, de data aceasta cu 100.000 de lei, si i-a suspendat pentru trei luni dreptul de a furniza servicii postale, a anuntat institutia.
Sanctiunile au fost primite de Total Post pentru furnizarea serviciilor postale avand ca obiect trimiteri de corespondenta in greutate de pana la 50 de grame la un tarif mai mic de 2 lei/trimitere, incalcand astfel dreptul rezervat exclusiv Postei Romane, scrie Mediafax.

Este cea de-a treia amenda contraventionala aplicata Total Post pentru incalcarea acelorasi prevederi legale pentru care a mai fost sanctionat cu 10.000 de lei in luna octombrie 2011 si, respectiv, in cu 50.000 de lei in luna mai a acestui an.

Pe langa amenda, ANCOM a dispus suspendarea pe o perioada de trei luni a dreptului de a furniza toate categoriile de servicii postale pentru care Total Post este autorizata. Daca, dupa expirarea perioadei de suspendare, furnizorul nu elimina cauzele care au determinat luarea masurii, ANCOM poate dispune retragerea dreptului de a furniza servicii postale.

"Dat fiind faptul ca in ultima perioada am descoperit mai multe cazuri de incalcare a drepturilor rezervate Postei Romane, atragem din nou atentia asupra prevederilor legale: singura companie care poate oferi pe trimitere un pret mai mic de 2 lei in cazul trimiterilor de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame este Posta Romana. Prestarea de servicii postale de catre alti furnizori fara respectarea acestor limite de greutate si de tarif constituie contraventie si va fi sanctionata corespunzator. Nerespectarea prevederilor legale din domeniul serviciilor postale poate atrage suspendarea dreptului de a furniza servicii postale, cum s-a intamplat in acest caz, sau chiar retragerea definitiva a acestui drept", a declarat intr-un comunicat Cristin Popa, directorul Directiei Executive Monitorizare si Control din cadrul ANCOM.

Compania Nationala Posta Romana beneficiaza de drepturi rezervate pentru ca, in calitate de furnizor de serviciu universal, are obligatia de a asigura acoperirea cu servicii postale a intreg teritoriului national, astfel incat fiecare locuitor al tarii sa aiba acces la servicii postale, indiferent de localitatea in care traieste.

Astfel, furnizorul de serviciu universal are obligatia sa furnizeze servicii pe intreg teritoriul Romaniei, la aceleasi tarife, inclusiv in zonele geografice greu accesibile sau cu densitate scazuta a populatiei, acolo unde cantitatea de corespondenta este mica si din acest motiv activitatea nu este profitabila.

De asemenea, Posta Romana are si obligatia de a pune la dispozitia utilizatorilor cel putin o cutie postala si cel putin un punct de contact propriu in fiecare localitate de pe teritoriul Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri