Apple face "reclama" concurentei: Tabletele Samsung nu imita iPad

O instanta din Marea Britanie a cerut Apple sa publice pe site-ul propriu si in ziarele britanice un anunt prin care sa declare ca tabletele produse de Samsung Electronics nu imita iPad-ul, transmite Bloomberg.

Acelasi judecator a decis recent ca tabletele Samsung Galaxy nu incalca drepturile de proprietate intelectuala ale Apple. Compania americana trebuie acum sa informeze consumatorii cu privire la decizie, potrivit instantei, noteaza Mediafax.

Anuntul trebuie afisat timp de sase luni pe pagina de start a site-ului Apple din Marea Britanie si publicat in mai multe ziare si reviste, inclusiv Financial Times, Daily Mail si Guardian Mobile, pentru a corecta posibila perceptie ca produsele companiei sud-coreene ar copia tableta iPad, a cerut judecatorul.

Avocatul care reprezinta Apple in acest dosar s-a plans, in instanta, ca grupul american ar fi astfel obligat sa publice "o reclama la Samsung".

"Niciunei companii nu-i place sa vorbeasca despre un rival pe site-ul propriu", a spus reprezentantul Apple.

Apple a actionat in justitie concurenti precum Google, Samsung sau HTC in mai multe tari, inclusiv Statele Unite, Germania si Olanda, considerand ca smartphone-urile si tabletele produse de aceste companii incalca drepturile de proprietate intelectuala pentru iPhone si iPad, in principal pe chestiuni de design si functionalitate.

Judecatorul Colin Birss, autorul deciziei din Marea Britanie, a explicat pe 9 iulie, dand castig de cauza Samsung, ca tabletele companiei sud-coreene nu pot fi confundate cu iPad pentru ca "nu sunt la fel de cool".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri