Operatorul rus de telefonie mobila Mobile TeleSystems (MTS) a criticat dur Apple pentru pretul de peste 1.000 de dolari la care se vinde iPhone-ul in Rusia, acuzand totodata "dictatura" companiei in privinta conditiilor de vanzare a smartphone-ului, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

MTS, principalul partener al Apple in Rusia, sustine ca iPhone este greu de vandut din cauza pretului ridicat, din moment ce clientii pot alege modele concurente care pleaca de la 120 de dolari, potrivit declaratiilor managerilor companiei ruse, prezenti la un eveniment in New York.

Mai mult, compania rusa este nemultumita de standardele ridicate impuse de Apple in privinta magazinelor unde este comercializat telefonul, care presupun costuri suplimentare.

"Se apropie de dictatura atunci cand spun: «Trebuie sa faci asa, sau nu primesti iPhone». Aroganta fata de partenerii de pe pietele mari nu este rentabila", a afirmat vicepresedintele de marketing al MTS, Vasyl Latsanych, citat de Bloomberg.

MTS are 100 milioane de clienti in Rusia, Ucraina, Uzbekistan, Armenia si Belarus.

Observatiile companiei ruse subliniaza dificultatile Apple pe una dintre cele mai mari piete emergente din lume si alimenteaza temerile ca producatorul de electronice cere preturi prea mari pentru economiile in dezvoltare.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a fost intrebat recent daca preturile ridicate ale modelelor iPhone limiteaza cresterea vanzarilor pe plan international. Cook a raspuns ca atentia acordata calitatii produselor depaseste ca importanta ale consideratii, precum cele de pret.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google cumpara Fitbit si intra in competitie cu Apple