Kariem McFarlin cauta cu disperare sa faca bani (chiar si ilegal) astfel incat atunci cand a vazut ca o casa din Palo Alto era in curs de renovare, a sarit gardul, a gasit o cheie de rezerva si a intrat. Fara lumini, fara alarme, nimeni acasa. Abia apoi si-a dat seama ca a intrat in casa fondatorului Apple, Steve Jobs, decedat anul trecut, scrie Mercurynews.com.
McFarlin a fugit cu o parte a gadget-urilor dezvoltate de Jobs, a transmis marti politia, la o luna de la spargerea casei. Informatiile au iesit la iveala saptamana aceasta. Hotul a luat iPhone-uri, iPad-uri, Machintosh-uri, iPod-uri, apoi a gasit portofelul lui Steve Jobs – cu un singur dolar inauntru – si, poate cel mai socant, a sustras si permisul de conducere al sau.

Politia a subliniat ca hotul a sustras si bijuterii in valoare de 60.000 de dolari.

Tehnologia produsa de Apple si autoritati specializate si special instruite la Silicon Valley au reusit sa dea de urma hotului, un fost jucator de fotbal american din San Jose pe care prietenii il descriu ca fiind “un tocilar si un baiat bun”.

McFarlin, 35 de ani, s-a folosit de device-urile furate sa se conecteze la iTunes dupa spargerea din 17 iunie. Investigatorii Apple au reusit sa-l identifice folosindu-se de adresa IP. Dupa ce au strans mai multe dovezi, politia a ajuns la locuinta lui unde au gasit multe dintre lucrurile furate in Palo Alto.

Hotul a marturisit tot si a scris o scrisoare in care ii cerea iertare vaduvei lui Jobs.

Hotul a fost deja condamnat la inchisoare.

Casa, neocupata dupa decesul lui Jobs din cinci octombrie, a devenit Mecca pentru turisti.

Sursa foto: Forbes.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri