Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, a inregistrat cea mai mare pierdere trimestriala de pana acum, suma care se ridica la circa 9 miliarde de dolari, noteaza IBTimes.com.

Campania americana a raportat o pierdere totala de 8,85 miliarde de dolari pentru trimestrul incheiat la finalul lunii iulie, in principal din cauza achizitiei Electronic Data Systems (EDS) din 2008 care s-a ridicat la 14 miliarde de dolari si s-a concretizat in aceasta perioada.

Exceptand aceasta plata, Hewlett-Packard ar fi inregistrat un profit de 1$ pe actiune, usor peste asteptarile analistilor de 0,98 dolari/actiune.

Producatorul de echipamente IT a inregistrat venituri nete in scadere cu 5% la 29,7 miliarde de dolari, usor sub estimarile analistilor de pe Wall-Street de 30,1 miliarde dolari.

HP sa lupta de mai mult timp pentru a-si gasi echilibrul in cele doua divizii pe care activeaza – consumer si business.

Meg Whitman, al treilea CEO al grupului in tot atatia ani, a pus in aplicare un plan de restructurare al HP prin reducerea cu 10% a numarului total de angajati care se ridica in acest moment la peste 300.000.

“HP se afla inca intr-un stadiu incipiend de redresare intins pe o perioada mai lunga si incercam sa facem progrese decente, in ciuda turbulentelor. Pe parcusul trimestrului am facut pasi importanti pentru a ne concentra asupra prioritatilor strategice, a gestionarii costurilor, schimbarii organizationale, dar si de a ne imbunatati bilantul”, a declarat CEO-ul grupului american.

Vanzarile de PC-uri ale celui mai mare producator de computere si imprimante, sunt in scadere din cauza popularitatii tot mai mari a tabletelor, iar compania nu a reusit sa se adapteze suficient de rapid la trendul din industrie de migrare spre cloud computing, care dezavantajeaza serviciile oferite de grup.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tarom: 6 directori care au dus compania la al 12-lea an de pierderi