"Cresterea usoara a numarului de unitati pentru al doilea trimestru din 2012 a venit in contradictie cu declinul veniturilor la nivel global, cu variatii geografice care continua sa apara in functie de diferentele de conditii economice manifestate in fiecare regiune", a declarat Jeffrey Hewitt, vicepresedinte de cercetare in cadrul Gartner.

"In ceea ce priveste cresterea veniturilor, numai zona Asia-Pacific si Statele Unite ale Americii au inregistrat o crestere pe trimestru, insa toate celelalte regiuni au scazut".

HP este liderul acestui trimestru pentru piata de servere la nivel mondial in functie de venituri (vezi tabel).

Compania a inregistrat la nivel mondial venituri din livrarile de servere de 3,7 miliarde de dolari cu o cota totala de 29,1% pentru al doilea trimestru al 2012.

Brandul HP ProLiant a contribuit cel mai mult la veniturile rezultate din linia de servere, contribuind cu 85,4% la veniturile inregistrate din servere pentru trimestrul doi.

In Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), livrarile de servere au totalizat peste 585.000 de unitati in al doilea trimestru al anului, inregistrand o scadere de 4,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.