Ponta vrea sa dea banii de la licentele de telecom pentru internet wireless, agricultura si armata

Premierul Victor Ponta a declarat inainte de startul sedintei de Guvern de miercuri ca isi doreste ca o parte din cele 682 de milioane de euro obtinute in urma licitatiei de licente din telecom sa fie investite in agricultura, pentru proiectele Armatei romane si pentru dotarea cu internet wireless in scoli si institutii publice.

“Mai rar mi se intampla, dar vreau sa-l felicit pe domnul ministru Nica pentru licitatia privind licentele de 4G, faptul ca, in aceasta perioada de criza, statul roman castiga 682 de milioane de euro si ca devenim prima tara din Europa Centrala si de Est care acorda licente pentru transfer de date de generatia a patra. Cred ca e un lucru foarte bun. O sa va rog ca, din incasarile de anul acesta, asa cum am promis, sa sprijinim programele de la agricultura, plus, sigur, cele de la Armata, iar pentru 2013, tocmai din aceasta zona - si o sa va rog sa pregatiti deja proiectul - vreau sa implementam ceea ce ne doream demult, acel proiect de internet pentru unitatile de invatamant, wireless gratuit pentru toate unitatile de invatamant si pentru institutiile publice. Cred ca putem sa fim, in acest domeniu, inaintea altor tari, cel putin din regiune, daca in toate scolile vom avea acces la internet. Bun, trebuie sa aveti grija ca, in timpul orelor, sa nu stea toata lumea pe internet, daca se poate. Dincolo de asta, cred ca semnalul dat de licitatia organizata de Ministerul Comunicatiilor e un semnal pozitiv si e un domeniu in care Romania poate avea in continuare foarte mare performanta”, a afirmat premierul inaintea sedintei de Guvern de miercuri.

Anul acesta a avut loc prima licitatie de spectru in domeniul telecomunicatiilor in Romania, cei cinci operatori inscrisi in urmand sa plateasca 682,1 milioane de euro pentru licentele adjudicate.

Companiile care s-au inscris in licitatia de telecom sunt Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS si 2K Telecom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri