RCS & RDS, cel mai mare furnizor de internet din Romania, a testat 100G, o tehnologie care daca ar fi folosita ar putea trece reteaua companiei de la 10G la 100G si ar creste capacitatea acesteia de 10 ori. Acesta lucru ar permite operatorului sa aduca, in aceeasi retea, un numar mult mai mare de clienti si sa aloce clientilor mai multa banda pentru internet.

De asemenea, dezvoltarea retelei pe baza tehnologiei 100G va permite infrastructurii companiei sa suporte aplicatii si servicii avansate, mari
consumatoare de largime de banda.

“Un client RCS & RDS aflat in reteaua in care am facut testele, ar putea utiliza de pe-acum internetul pentru aplicatii care ar fi disponibile abia peste 10 ani”, spune Silviu Georgescu, Technical Manager RCS & RDS.

Compania a realizat legatura 100G intre orasele Bucuresti si Oradea, pe o distanta de peste 700 km.

Trecerea la 100G va putea fi facut fara modificari majore ale infrastructurii existente.

Testarea a fost finalizata in luna august a acestui an si a fost realizata in parteneriat cu trei vendori: ECI Telecom - care a furnizat echipamentele DWDM - si Cisco si Juniper, care au asigurat routerele IP.

RCS&RDS este cel mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala, cu afaceri de 478,7 milioane de euro si pierderi nete de 2,9 milioane de euro in 2011. De asemenea, compania este unul dintre cei mai mari operatori din regiune, operatorul avand activitati si in Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia si Serbia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Operator ISU sanctionat dupa ce a trimis gresit un mesaj Ro-Alert
Setari Cookie-uri