Piata de solutii software ERP a crescut anul trecut, in Romania, cu 4,6%

Piata de solutii software pentru planificarea resurselor unei companii (ERP) a crescut anul trecut, in Romania, cu 4,6%, la 100,5 milioane euro, a anuntat Total Soft, care citeaza datele unui studiu de firma de cercetare de piata si consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC).

Total Soft, producatorul solutiei Charisma, s-a clasat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc in topul furnizorilor de solutii de tip ERP din Romania, conform studiului PAC, cu o cota de 16%, conform Mediafax.

Compania a inregistrat un avans de 20% pe partea de licente si de 14% privind serviciile.

"Anul 2011 nu a marcat acel «recovery» pe care multi il asteptau pe piata de solutii ERP din Romania. Astfel, vendorii IT care au castigat cota de piata au fost in special cei care s-au adaptat foarte rapid «sensibilitatii» clientilor in ceea ce priveste pretul si adaptabilitatea solutiilor de business la mediul dificil in care isi desfasoara activitatea majoritatea companiilor" a declarat directorul general al PAC Romania, Eugen Schwab Chesaru.

In 2011, afacerile Total Soft au insumat 25,92 milioane de euro, din care peste 17 milioane de euro pe segmentul ERP.

Estimarile PAC prevad pentru urmatorii cinci ani o dezvoltare a pietei ERP datorita companiilor internationale, preocupate de a avea parteneri care sa ofere solutii IT complete, de reorganizare a producatorilor de energie electrica din Romania sau de deschidere a managementului local spre solutii care le sa ofere un control financiar mai bun si o transparenta a afacerilor.

Cu o experienta de 17 de ani si cu 450 angajati, Total Soft este unul dintre printre principalii jucatori locali din industria IT in dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe de afaceri.

Societatea este controlata de Ferabosco Investments Limited (Cipru) - 90,5%, Liviu Dragan - 7,9% si Florin Manea - 1,6%.

Total Soft este parte a grupului Global Finance, companie de investitii private cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad. Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane de euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiintare, in 1991.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri