Operatorul Telefonica isi vinde AVIOANELE pentru a reduce costurile

Telefonica, cel mai mare operator din Spania, intentioneaza sa vanda doua aeronave din flota privata a grupului, parte a unui program de reducere de costuri, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Grupul, cu o datorie mai mare decat valoarea de piata, intentioneaza sa scoata la vanzare doua din cele patru avioane Gulfstream in doua pana la patru saptamani. Vanzarea ar putea aduce circa 35 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Operatorul telecom va inlocui, insa, unul din avioanele vandute pana in aprilie cu un nou Gulfstream G650, comandat in urma cu 3 ani, a spus o sursa. Pretul s-ar putea sa fi fost de numai 50 de milioane de euro, fata de 70 de milioane de euro, cat costa in prezent un G650, a adaugat sursa citata.

Cele doua avioane scoase la vanzare sunt un Gulfstream G200 si un Gulfstream GV. Ambele pot transporta 10-14 persoane si dispun de scaune din piele, canapea, internet, televizor si conexiune prin satelit. Costul mentenantei pentru un astfel de avion este de circa 10.000 de euro pe ora de zbor.

Vanzarea avioanelor face parte dintr-un program de reducere de costuri, care vizeaza consumabilele pentru birouri, bauturile racoritoare pentru angajati, pachete salariale si renuntarea la unele active.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri