Oracle Romania a ajuns la 2.350 de angajati. In jur de 60% sunt fete

Oracle Romania, filiala unuia dintre cei mai mari producatori de software la nivel mondial, a ajuns la circa 2.350 de angajati, cu 650 mai mult fata de inceputul anului trecut, compania majorandu-si continuu numarul de angajati datorita centrelor de servicii de suport pe care le detine, a declarat Sorin Mindrutescu, directorul general al companiei.

Astfel, in jur de 100 de oameni lucreaza pentru zona administrativa a afacerii, iar restul pentru centrele de servicii pe care americanii le detin pe piata locala. Aproximativ 60% dintre angajatii Oracle Romania sunt fete.

Pe de alta parte, in tara noastra se afla in jur de 10% din numarul de salariati ai Oracle in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

Primul centru de servicii al Oracle a fost deschis in Romania in 2004, iar in prezent compania are in jur de 20 de centre de servicii mari pe piata locala. Toate centrele Oracle sunt in Bucuresti, in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu.

“In aceste centre oferim servicii in peste 30 de limbi straine. In Romania este un foarte bun mix de limbi straine. In IT, fara engleza nu existi. Cele mai cunoscute limbi, pentru care nu avem probleme in recrutarea oamenilor sunt franceza, engleza, italiana, germana. Pe de alta parte, limbile mai putin cunoscute sunt cele nordice, ceha, sarba, croata, poloneza”, a afirmat Mindrutescu.

Oficialii companiei nu au oferit date despre numarul de locuri de munca disponibile in prezent, insa Oracle este in permanenta printre cei mai activi angajatori de pe site-urile de recrutare.

Media de varsta a celor aproximativ 2.250 de angajati din centrele de suport Oracle Romania este de 29 de ani.

Angajatii din centre lucreaza atat pentru proiecte tehnice, dar si pentru proiecte financiare (facturi,
colectarea banilor, analiza de business).

In urma cu opt ani, inainte de lansarea primului centru de servicii, Oracle avea in jur de 150 de angajati in Romania.

Printre concurentii Oracle in zona de servicii de suport se numara IBM, HP, Microsoft, Computer Generated Solutions, Accenture sau Genpact. Aceste companii au fost printre cei mai activi angajatori in ultimii ani, ele recrutand anual zeci sau chiar sute de oameni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri