In aceasta suma nu sunt incluse livrarile de tablete.

Pretul mediu al unui laptop este in prezent de circa 2000 de lei. “Sony Vaio isi propune pentru acest an 5% din piata, ca volum, si circa 8% ca valoare, avand in vedere pretul mai ridicat al notebook-urilor Vaio”, a subliniat Mircea Stoicescu, trade marketing manager al Sony Romania.

Anul trecut, Sony Vaio a acoperit circa 4,2% din piata de laptop-urilor, conform propriilor estimari.

Compania va lansa la inceputul lunii noiembrie pe piata locala al doilea ultrabook propriu, Duo 11, cu ecran tactil si functie pentru scriere de mana.

Citeste si:

Avand un pret de circa 6.000 de lei, ultrabook-ul are ecran tactil Full HD de 11,6 inci, sistem de operare Windows 8, procesor Intel Core i5 si 4 Gb DDR3 SDRAM. Laptop-ul se poate transforma, printr-o miscare "slide", in tableta.

“Din modelul anterior de Ultrabook, lansat in urma cu cateva luni, am vandut cateva sute de bucati”, a mai spus Stoicescu.

Compania va mai lansa la finalul lunii curente/inceputul lunii noiembrie inca 22 de modele de laptop-uri din patru serii diferite.

Anterior, seful Lenovo, concurent cu Sony Vaio pe piata locala, declara ca piata de calculatoare va stagna anul acesta la circa 700-750.000 de unitati. In acestea sunt incluse insa si PC-urile.