Producatorul de procesoare grafice Nvidia (NVDA) a inregistrat o crestere a profitului de 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut in al treilea trimestru fiscal incheiat pe 29 octombrie, potrivit MarketWatch.com.
Nvidia a raportat un profit de 209 milioane de dolari (33 centi/actiune), fata de 178 milioane dolari (29 centi/actiune) in T3 din 2011 datorita cererii crescute de procesoare grafice destinate in special echipamentelor mobile.

Veniturile companiei au crescut cu 13% la 1,2 miliarde dolari.

In T4, Nvidia se asteapta la venituri cuprinse intre 1,03 si 1,18 miliarde dolari, cu putin sub asteptarile analistilor Thomson Reuters de 1,21 miliarde dolari.

Segmentul Tegra, destinat echipamentelor mobile, a raportat o crestere de 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut la 244 milioane de dolari, in timp ce divizia de procesoare grafice pentru PC-uri a crescut cu 15% fata de al treilea trimestru din 2011.

Nvidia a devenit cunoscuta in special datorita productiei de GPU-uri (Graphic Processing Unit), care genereaza efecte vizuale atat pentru jocurile pe calculator cat si pentru cele destinate consolelor.

In ultimii ani, producatorul de chipuri grafice a intrat puternic pe segmentul mobilitatii, cu activitate concentrata in special pe zona de tablete in partenetiat cu Google sau Microsoft, dar si pe zona de smartphone-uri.

Foto: nvidia.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri