Canadienii de la Reseach in Motion (RIM) au anuntat in mod oficial data de lansare a viitorului sistem de operare in care isi pun mari sperante, scrie LA Times.
BlackBerry 10 va fi lansat oficial pe 30 ianuarie 2013, iar producatorul canadian a demarat o ampla campanie de recompensare a dezvoltatorilor de aplicatii care isi vor indrepta atentia si catre viitoarele terminale semnate de RIM.

Dintre principalele noutati pe care BlackBerry 10 le promite se numara functiile BB Flow (functie de multitasking – navigare cu usurinta printre aplicatii), BB Hub (acces simultan la mesaje si notificari diverse), BB keyboard (functie dedicata tastarii pe ecranul cu touchscreen) sau BB Balance (profiluri diferite intre activitatea personala si cea de business).

Pana in acest moment, canadienii nu au anuntat si dispozitivele care vor rula viitorul sistem de operare si nici ce telefoane inteligente de acum vor suporta BlackBerry 10.

Intr-o informatie publicata la finalul lunii iulie, Wall-Street.ro, care cita publicatia Engadget anunta RIM pregateste lansarea smartphone-urilor BlackBerry L-Series, cu ecran tactil si BlackBerry N-Series, cu tastatura fizica tip QWERTY.

BlackBerry L-Series vor avea ecran OLED cu rezolutie de 1280x768 si densitate a numarului de pixeli de 356ppi (pixel-per-inch). Calitatea ecranului depaseste chiar si Retina Display, folosita de iPhone 4 si iPhone 4S care folosesc un ecran cu o rezolutie de 960x640px cu o densitate a numarului de pixeli de 330ppi.

Telefoanele BlackBerry N-Series vor folosi un ecran OLED patrat, cu rezolutie 720x720 si densitate a pixelilor de 330ppi. Telefoanele cu tastatura QWERTY vor fi disponibile abia in 2013.

Foto: blackberry.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri