“De aici, nu avem unde sa mergem decat in sus”, declara Dragos Mateescu, general manager Dell pe regiune. “Vom creste cota de piata care a scazut din cauza faptului ca suntem in plina transformare, vom pune foarte mult accent pe langa gamele noi de produse si pe servicii si solutii business. In prezent suntem impartiti 50-50% intre mediul corporate/IMM-uri si persoane fizice”, spune el, pentru wall-street.ro.

Mateescu spune ca este multumit de reteaua de distributie din Romania, neavand in plan marirea acesteia in 2013.

Dell avea la finalul trimestrului trei, conform IDC, o cota de piata de 5,8% in Romania.

In 2013 tendintele sunt cresterea datelor, cloudul, device-urile conectate din ce in ce mai mult, data centerele convergente si axarea pe pietele emergente unde, spun oficialii Dell, vor investi cel mai puternic.

Compania a prezentat in premiera pe piata locala noua gama de produse cu care spera “sa isi mareasca in mod considerabil cota de piata”.

Ultrabook-ul de business Latitude 6430u este unul dintre primele astfel de device-uri dedicate business-ului, cu boot-up foarte rapid (circa 5 secunde), procesor i7 si wireless docking station ce se conecteaza fara docking station la printere, alte terminale mobile sau proiector.

XPS12 este o tableta-laptop ce va costa circa 2.000 de dolari pe piata locala, avand un design similar cu modelul lansat de companie in 2012, Inspiron Duo (vezi foto). Ecranul capacitiv are 12,5 inci, cu rezolutie de 1920x1080. Specificatiile ultrabook-ului sunt Intel core i5 la 1,7 GHz, 4 GB RAM si un SSD drive de 128 GB.

Compania a prezentat de asemenea XPS10, o tableta ce va fi disponibila pe piata locala in circa 2 luni la pretul de 600-700 de dolari. Sistemul ruleaza pe procesor ARM. Similar cu Surface, va avea o tastatura mobila cu o baterie ce prelungeste autonomia cu pana la 20 de ore.

In final, Dell a prezentat pe scurt si Latitude 10, tableta pentru business cu baterie ce poate fi schimbata de utilizator. Tableta are 10 inci si ruleaza pe procesor Atom cu 2 Gb RAM.

“Avem contract cu Microsoft deci de acum incolo tabletele si laptop-urile noastre vor rula noul sistem de operare Windows 8. In viitorul apropiat nu se pune problema sa mai scoatem pe piata tablete cu Android”, mai spun oficialii Dell.

Compania a inregistrat in anul fiscal 2012 venituri de 62,1 miliarde dolari, in crestere cu 1%.