Grupul sud-coreean Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, vrea sa obtina o interdictie pentru importul si vanzarea in Statele Unite a unor produse ale companiei suedeze Ericsson, parte a unei dispute privind patentele, potrivit Wall Street Journal citat de Mediafax.

Samsung a transmis cererea Comisiei pentru Comert International din SUA, dupa ce Ericsson, producator de echipamente pentru retele de telecomunicatii, a depus documente in decembrie pentru a opri accesul pe piata americana al unor produse wireless ale Samsung, inclusiv gama de tablete si smartphone-uri Galaxy.

Ericsson nu vrea sa continue negocierile si are cerinte "nerezonabile", se arata intr-un comunicat al Samsung.
Grupul sud-coreean vrea sa interzica vanzarea in SUA a unor produse Ericsson despre care afirma ca ii incalca sapte patente.

Ericsson a acuzat in noiembrie Samsung ca inearca sa reduca "drastic" taxele platite pentru unele patente Ericsson devenite standarde in industria telecom. O astfel de situatie ar furniza Samsung un avantaj incorect fata de alti competitori care platesc Ericsson pentru patentele respective.

Samsung afirma ca taxele percepute de Ericsson sunt prea mari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si