Samsung Electronics se va distanta in acest an de Apple pe piata smartphone-urilor datorita gamei mai diversificate de produse, cota de piata a companiei sud-coreene urmand sa ajunga la 33%, estimeaza compania de cercetare de piata Strategy Analytics.
Revenind in ofensiva, Apple ar putea lansa un iPhone mai ieftin, dupa modelul iPad Mini, pentru a atrage clienti din randul utilizatorilor smartphone-urilor mai putin performante, considera expertii Strategy Analytics, citati de Reuters, preluata de CNBC.

Vanzarile de smartphone-uri la nivel mondial vor creste cu 27% in acest an, la 875 milioane unitati, dupa o crestere puternica de 41% in 2012. Incetinirea este determinata de saturarea unor piete cheie precum economiile dezvoltate din America de Nord, Europa de Vest si Asia, conform Mediafax.

Samsung Electronics ar trebui sa livreze 290 milioane de smartphone-uri in acest an, in urcare cu 35% de la nivelul de 215 milioane unitati estimat pentru 2012, potrivit Strategy Analytics.

Vanzarile Apple ar urma sa creasca totodata cu 33%, la 180 milioane de smartphone-uri.

Astfel, cota de piata a Samsung va urca de la 31% la 33%, in timp ce Apple va ocupa 21% din piata, fata de 20% anul trecut.

Conform termenelor de lansare de pana acum, Samsung ar putea dezvalui in prinavara sau vara Galaxy S IV, cea de-a patra versiune a navei amiral care a asigurat succesul si notorietatea companiei pe piata smartphone-urilor in ultimii ani. Spre finalul anului, compania sud-coreeana ar trebui sa prezinte cea de-a treia generatie a telefonului-tableta Galaxy Note.

In timp ce Samsung propune o gama variata de smartphone-uri, acoperind toate segmentele de pret, cu o diversitate larga in privinta dotarilor, marimii ecranului si designului, Apple mizeaza in mod traditional pe un singur model iPhone, fiecare generatie noua inlocuind-o pe cea anterioara, care devine mai accesibila ca pret.

Unii analisti speculeaza ca Apple ar putea prezenta in aceasta vara un posibil "iPhone Mini", pentru a atrage utilizatorii care nu isi permit smartphone-ul de varf al companiei, insa Strategy Analytics considera ca o varianta mai ieftina a smartphone-ului ar putea sosi abia in 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri