Apple a redus comenzile de componente pentru iPhone 5, din cauza cererii mai mici, iar cele de ecrane pentru primele trei luni ale anului au scazut la aproximativ jumatate fata de cat anticipa anterior compania, au declarat surse apropiate situatiei, pentru Wall Street Journal, scrie Mediafax.

Compania a redus comenzile si pentru alte componente, a spus una dintre surse.

Apple a notificat in decembrie furnizorii in privinta modificarilor.

Masura indica vanzari ale iPhone 5 mai slabe decat se anticipa, precum si declinul cererii. De asemenea, decizia vine in contextul unei concurente mai puternice din partea rivalului Samsung si a altor producatori de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android.

Chiar daca Apple a dat tonul pe piata smartphone-urilor de la lansarea primului iPhone, in 2007, Samsung, cu o oferta mai variata, a reusit sa depaseasca grupul american in functie de cota de piata. De asemenea, cererea pentru modele ieftine produse de companii chineze, precum Huawei, este in urcare.

In trimestrul al treilea al anului trecut, smartphone-urile Apple reprezentau 14,6% din totalul livrarilor la nivel global, in declin de la 23% in trimestrul al patrulea din 2011 si in primele trei luni din 2012, potrivit datelor IDC.

In comparatie, cota de piata a Samsung se situa la 31,2% in trimestrul al treilea al anului trecut.

iPhone 5, lansat in septembrie, reprezinta efortul Apple de a-si pastra pozitia pe piata smartphone-urilor, in contextul intensificarii concurentei.

Sharp, Japan Display si LG Display sunt furnizorii ecranelor pentru iPhone 5, potrivit unor persoane apropiate situatiei. La lansarea smartphone-ului au existat temeri ca furnizorii nu vor putea produce componente suficient de rapid pentru a tine pasul cu cererea.

Reprezentantii Apple nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii.

Publicatia nipona Nikkei a scris, de asemenea, luni, ca Apple a redus comenzile pentru componente iPhone 5.

Sursa foto: apple.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si