Samsung a inregistrat un numar record de vanzari trimestriale pe segmentul smartphone-urilor, raportand 63,7 milioane de unitati comercializate, in crestere cu 76% fata de aceeasi perioada a anului trecut, adjudecandu-si in acest mod o cota de piata de 29%, potrivit datelor IDC, date publicitatii de portalul TheNextWeb.com.
Locul secund in top este ocupat de Apple, cu vanzari care s-au ridicat la 47,8 milioane de unitati, ceea ce reprezinta 21,8 procente din piata si o crestere de 29,2% fata de T4 din 2011.

Surprinzatoare sunt insa clasarile Huawei si Sony.

Ocupand pozitia a treia in clasament, chinezii de la Huawei au comercializat la nivelul ultimului trimestru 10,8 milioane de smartphone-uri, inregistrand cea mai mare crestere la nivelul intregului an, de 89,5%.

Pe pozitia imediat urmatoare s-au clasat japonezii de la Sony, cu circa 10 milioane de telefoane inteligente, top 5 fiind completat de producatorul ZTE cu 9,5 milioane de unitati vandute in T4.

La polul opus, inregistrand cele mai mari pierderi, se afla Nokia, taiwanezii de la HTC si producatorii BlackBerry (RIM).


Samsung, Apple si Nokia – cei mai mari producatori de smartphone-uri in 2012


La nivelul intregului an, Samsung – cu 215 milioane de unitati vandute, Apple (136 mil.) si Nokia (35 mil.) ocupa primele trei pozitii in clasamentul IDC.

Urmatoarele locuri in clasament sunt ocupate de HTC si RIM, fiecare cu cate 32 de milioane de unitati vandute.
Sud-coreenii de la Samsung au inregistrat cea mai mare evolutie de la un an la altul – crestere de 129%, urmata de Apple, cu o evolutie de 46,9%.

Celelalte companii din top au inregistrat pierderi, cele mai mari fiind suferite de Nokia (-54,6%), RIM (-36,4%) si HTC (-25,2%).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri