China ia in considerare ridicarea interdictiei de vanzare a consolelor de jocuri precum PlayStation si Nintendo dupa mai bine de 10 ani, cand guvernul statului comunist a interzis comercializarea acestora pe motiv ca dauneaza evolutiei intelectuale si fizice tinerilor, scrie Guardian.
In noiembrie PlayStation 3 a primit o certificare a calitatii de catre organizatiile de siguranta din China, amplificand speculatiile privind o posibila intrare a consolei pe piata asiatica. Interdictia a intrat in vigoare in 2000.

In prezent, consolele de jocuri PlayStation, Wii si Xbox sunt complet interzise in China, insa jocurile online si pe terminale mobile sunt extrem de comune, ceea ce limiteaza clar potentialul Sony si al producatorilor rivali de console.

“Suntem in plin proces de recitire a politicii si realizam in paralel studii si sondaje, discutand si cu alte ministere, privind posibilitatea deschiderii pietei de console”, a scris China Daily citand o sursa anonima din Ministerul Culturii. “Cu toate acestea, avand in vedere ca interdictia a fost realizata de comun acord de sapte ministere, pentru ridicarea ei trebuie aprobarea tuturor”.

Daca interdictia este ridicata ar putea deschide producatorilor de console cea mai mare piata din lume, de peste 1 miliard de oameni, oferind un suflu nou companiilor din domeniu.

Oficialii producatorilor de console nu au dorit sa comenteze asupra raportului.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri