"Propunerea a sosit", a spus Almunia, adaugand ca urmeaza sa fie analizata.

Almunia ceruse Google sa ofere concesii pana la sfarsitul lunii ianuarie, pentru a raspunde acuzatiilor ca promoveaza propriile servicii de cautare, copiaza recenziile de calatorie si despre restaurante ale companiilor concurente si are acorduri cu dezvoltatori de site-uri si aplicatii care limiteaza concurenta din industria publicitatii.

"Google a trimis o oferta detaliata", a spus Antoine Colombani, purtator de cuvant al lui Almunia, care nu a putut anticipa daca este suficienta pentru rezolvarea problemelor.

O investigatie pe aceeasi tema a fost inchisa luna trecuta in Statele Unite, autoritatile de reglementare explicand ca nu au gasit dovezi care sa arate ca actiunile Google au lezat utilizatorii.

Citeste si:

Un acord cu autoritatile europene ar evita o decizie a CE ca Google a incalcat legislatia antitrust.

Companiile pot fi amendate cu pana la 10% din veniturile anuale daca incalca termenii unui astfel de acord angajant.

"Orice acord de acest fel trebuie sa includa recunoasterea explicita de catre Google a pozitiei sale dominante si faptul ca a afectat piata europeana prin practici anticoncurentiale", a declarat David Wood, consilier juridic al ICOMP, o asociatie cu sediul la Bruxelles care include Microsoft, una dintre companiile care a reclamant practicile Google.

CE continua sa investigheze Google in privinta practicilor de a cere interzicerea vanzarilor unor produse ale companiilor concurente pe motiv ca folosesc patente ale divizitiei sale Motorola Mobility. Autoritatile americane au inchis investigatia pe aceasta tema.