Piata de SSD-uri se va dubla anul acesta, urmand sa se comercializeze circa 60.000 de unitati in Romania, segmentul de gaming va evolua si el cu circa 25% in timp ce USB 3.0 va castiga teren urmand ca pana la finalul anului sa acopere 30% din piata. Kingston Romania lanseaza in Romania memoriile de 512 Gb, la pretul de 4.400 de lei si un stick USB de 1 Terabit.
“Am fost placut surprins vazand ca la doar cateva zile de la lansare am comercializat deja memorii de 512 Gb”, spune Gabriel Gidea, director dezvoltare Kingston Technology pe Romania si Bulgaria. “Kingston detinea la finalul lui 2012 o cota de 30% din piata de USB-uri”, completeaza el.

Intreaga piata de memorii USB a fost de circa 1 milion de unitati. USB 3.0, cu viteze de 10 ori mai mari decat generatia anterioara 2.0, a acoperit 6,3% din totalul livrarilor Kingston USB. In trimestrul patru insa, ponderea a crescut semnificativ, la 16,5%, conform propriilor date.

“Am scos de pe piata memoriile de 4Gb, au crescut considerabil vanzarile de stick-uri de 16 Gb si peste”, mai spune Gidea. In doi ani memoriile USB 3.0 vor inlocui aproape complet pe cele 2.0.

Pe acest fond, seful Kingston Romania a prezentat DataTraveler HyperX Predator 3.0 cu spatiu de stocare de pana la 1 Tb (disponibil pe piata in circa 2 saptamani – n.r.) si DT HyperX Predator 3.0, cel mai rapid USB 3.0 din gama Kingston, cu viteze de transfer de pana la 240 MB/s la citire si 160 MB/s la scriere. Acesta din urma costa 4.400 de lei.

SSD-urile vor continua sa se ieftineasca, insa nu atat de puternic ca in 2012 cand pretul pe MB a scazut de la 2$ la 1$. “Vom asista, cel mai probabil, la o scadere a preturilor cu circa 30%”, estimeaza seful Kingston Romania. Intreaga piata de SSD-uri s-a situat la un volum de 30.000 de unitati in 2012.

In ceea ce priveste segmentul de gaming, gama Hyper X a acoperit 23% din totalul vanzarilor.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri F