China va depasi SUA si va deveni cea mai mare piata de smartphone-uri din lume, cu 246 milioane de terminale Android si iOS activate pana la finalul lunii februarie. In ianuarie, SUA si China erau aproape la egalitate, cu 222 mil. device-uri in America si 221 milioane in China.
Aceasta va fi prima oara cand statul asiatic va depasi SUA.

SUA va avea pana la finalul lunii 230 de milioane de unitati activate, neputand tine pasul cu China, scrie SlashGear.com.

Diferenta masiva a numarului de locuitori dintre cele doua tari este principalul motiv pentru care China depaseste SUA. China are 1,3 miliarde de locuitori in timp ce SUA 310 milioane. Procentajul de locuitori ce detine smartphone este si va ramane, cel putin pentru moment, mai ridicat in SUA.

Unica tara ce ar putea depasi in viitor China este India, cu 1,2 miliarde de locuitori. In prezent insa, nu sunt activate decat 19 milioane de smartphone-uri in India.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri