Razboiul cibernetic a inceput. Cum a fost atacata Romania si ce aduce viitorul

In epoca tehnologiei, spionajul nu se mai realizeaza prin mijloace clasice, ci se folosesc programe pe calculator care fac daune de zeci de milioane de dolari, scrie Adevarul.

Saptamana trecuta, reprezentantii Serviciului Roman de Informatii au recunoscut faptul ca Romania a fost atacata cibernetic in ultimele luni, prin virusul MiniDuke si ca amenintarea a venit din partea unui alt stat. Spre deosebire de Octombrie Rosu, care a venit de la un grup infractional mai mare, dar care nu reprezenta oficial niciun stat, ultimul atac a venit din partea unui „actor care prezinta caracteristicile unei entitati statale“,

Virusul MiniDuke nu a atacat doar Romania, ci si Ucraina, Belgia, Ungaria, Portugalia sau Cehia. In tara noastra, vizate au fost institutii guvernamentale. Spre deosebire de alte programe de tip malware care au fost folosite in trecut, MiniDuke avea caracteristici ciudate, care il apropiau de virusii din anii 2000.

Ai o neclaritate in ceea ce priveste securitatea datelor companiei in care lucrezi? Te simti amenintat sau banuiesti ca ai fost tinta unui atac informatic? Cauti sfaturi in mod GRATUIT?

Adreseaza-ne intrebarile sau nelamuririle tale aici, iar specialistii nostri in probleme de securitate IT iti vor raspunde !

Si tu poti fi tinta unui atac cibernetic. Informeaza-te!


Afla mai multe despre acest subiect in Adevarul.

Sursa foto: Adevarul

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri