Jun Dong –soo, seful diviziei de chip-uri din cadrul Samsung critica dur sistemul de operare Windows 8 comparandu-l cu Windows Vista, un pariu pierdut al Microsoft inca de cand a fost lansat, in 2007, transmite CNET, care citeaza site-ul Koreea Times.

Declaratia reprezentantului Samsung vine si in contextul in care vanzarile dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Windows 8 sunt mult sub asteptari, la mai bine de patru luni de la lansarea sa din octombrie 2012.

Windows 8, cel mai nou sistem de operare dezvoltat de Microsoft, nu a reusit sa obtina decat 2,7% din piata in ceea ce priveste traficul total de pe sistemele desktop, potrivit site-ului de monitorizare NetApplications citat de CNET.

Citeste si:

Potrivit aceluiasi site de monitorizare, in luna ianuarie, Windows 8 avea o cota de piata de 2,26%, in decembrie (1,72%), in timp ce in luna noiembrie detinea numai 1,09%.

Cu toate acestea, noul pariu al Microsoft pe piata sistemelor de operare se claseaza pe pozitia a patra in top, fiind surclasata de Windows Vista (5,17%), Windows XP (38,99%) sau Windows 7 (44,55%).