Fondul, numit Quantum Valley Investments, este finantat exclusiv de Lazaridis si Doug Fregin, prieten vechi si co-fondator al Research In Motion, compania din spatele BlackBerry.

Obiectivul investitorilor este comercializarea unor tehnologii produse de laboratoare de cercetari care au fost sustinute de Lazaridis. Cel putin unul dintre aceste laboratoare s-a asociat deja cu fondul nou creat, iar primele produse ar putea aparea pe piata in doi-trei ani, conform Mediafax.

"Tricorderul" din Star Trek este un aparat multifunctional utilizat la scanari, analiza si inregistrare de date, relateaza Bloomberg.

Citeste si:

"Suntem entuziasmati de realizarea acestor mici bijuterii. Tricorderul medical va fi uimitor, intreaga idee, a unui aparat unic, care sa faca analize de sange si imagistica. Acest lucru va fi posibil numai datorita sensibilitatii senzorilor cuantici", a afirmat Lazaridi intr-un interviu la Toronto.

Lazaridis a demisionat din functia de co-director general al Research In Motion in urma cu 14 luni si isi concentreaza timpul si averea pentru investitii in tehnologie informationala cuantica si nanotehnologie.