Cluj IT Cluster, o asociatie care isi doreste sa creasca competitivitatea in IT si sa faca mai atractiva industria tehnologica din Romania vrea sa stranga aproximativ 300 de milioane de dolari pentru constructia Cluj Innovation City, un proiect de dezvoltare urbana care in urmatorii 15 ani va reuni peste 20.000 de specialisti in informatica.
„Unul dintre cele mai importante obiective asumate de Cluj IT este ca, pana in 2017, clusterul sa devina unul dintre cei mai credibili furnizori din Europa de Est pentru produse si servicii IT inovatoare, precum si pentru capabilitatile de suport existente pe plan local”, a declarat Alexandru Tulai, presedintele Consiliului Director Cluj IT Cluster.

Reprezentantii clusterului isi doresc sa promoveze Clujul ca centru IT de importanta regionala, sa consolideze colaborarea dintre companii si universitatile locale si sa creeze Cluj Innovation City.

Proiectul de dezvoltare urbana Cluj Innovation City este estimat sa ocupe o suprafata de 300 ha, pentru acesta fiind necesara o investitie totala de 300 milioane de euro. Proiectul va reuni, in urmatorii 15 ani, peste 20.000 de specialisti IT.

Cluj Innovation City va fi realizat in parteneriat public-privat de tip community project si va fi creat pe parcursul a 15 ani. Managementul va fi detinut de mediul privat, in timp ce infrastructura va fi realizata cu suportul Guvernului si al Consiliului Judetean. Cluj Innovation City va fi construit dupa un concept verde bazat pe utilizarea de energie din surse regenerabile, respectiv materiale si structuri ecologice.

“Cluj Innovation City va concentra cea mai mare parte a companiilor IT din regiune, dar si alte companii inovatoare din alte domenii. Accentul se va pune pe crearea de centre de competenta, respectiv suport si consultanta pentru start-up-uri. De asemenea, prin serviciile conexe pe care le va integra, Cluj Innovation City va crea noi locuri de munca si, astfel, acest proiect va avea un impact pozitiv major atat la nivel regional, cat si national”, a mai spus Tulai.

Cluj IT Cluster isi prezinta directiile de actiune in fata comunitatii IT locale si a investitorilor straini in cadrul evenimentului Cluj IT Innovation Days, care se desfasoara pe 20-21 martie, la Cluj-Napoca.

De asemenea, Andrei Kelemen, fost coordonator al departamentului de management al informatiei in cadrul OIR POSDRU NV la Ministerul Muncii a fost numit director executiv al clusterului. El are peste 7 ani experienta in ONG-uri si peste 5 ani experienta in institutii publice. Anterior, Kelemen a mai fost manager de proiect in cadrul departamentului de cercetare si management de programe la Universitatea Babes-Bolyai.

Cluj IT Cluster este o asociatie formata din organizatii cu venituri cumulate de aproximativ 100 de milioane de euro în 2012 si peste 3.500 de angajati. Asociatia infiintata in octombrie 2012 are ca membri fondatori 23 de companii de IT, 2 institutii de invatamant superior, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si Universitatea Babes-Bolyai, 7 institutii publice si organizatii catali.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri