O subsidiara a companiei Panasonic, unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume, este anchetata in SUA dupa ce a fost descoperit ca japonezii ar fi platit mita unor angajati ai companiilor aeriene si catre oficiali guvernamentali pentru a ajuta activitatea grupului la nivel local, transmite CNET, care citeaza WSJ.
Panasonic Avionics, subsidiara grupului care produce dispozitive tehnologice si de comunicatii pentru aeronave, localizata in California a primit o citatie din partea autoritatilor in ceea ce priveste o serie de documente legate de anumite plati catre angajatii mai multor linii de transport aerian si a unor oficiali guvernamentali.

Potrivit WSJ, inca nu se stie ce autoritati investigheaza cazul, insa cel mai probabil va ajunge pe mainile Departamentului de Securitate si Justitie si al si Autoritatii care supravegheaza Tranzactiile pe Bursele americane (SEC).

Oficialii Panasonic nu au putut fi contactati pentru lamuriri.

Scandalul subsidiarei grupului japonez vine intr-un moment in care Panasonic trece printr-una dintre cele mai grele crize economice de pana acum.

La finalul anului trecut, pe fondul scaderii vanzarilor si diminuarii profitului, grupul Panasonic anunta ca va renunta la 10.000 de angajati, la doar cateva luni dupa ce concediase alti 36.000 de salariati.

Grupul numara in prezent circa 300.000 de angajati la nivel global.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri F