Prin tehnologia HD Voice, sunetul se aude mai clar si zgomotul de fond este redus, interlocutorii avand senzatia ca se afla in aceeasi camera.

Pentru a utiliza noua tehnologie, interlocutorii trebuie sa detina telefoane mobile compatibile cu HD Voice, apelurile fiind efectuate prin intermediul tehnologiei 3G. Serviciul 3G al Cosmote acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.

„Noul serviciu ofera o interactiune la distanta capabila chiar sa transmita emotie, prin inducerea unui sentiment de proximitate intre apelanti”, a declarat Panos Makris, director comercial al Cosmote Romania.

Citeste si:

Serviciul HD Voice este disponibil la nivel national, portofoliul operatorului incluzand in prezent 25 modele de terminale compatibile, printre care smartphone-uri Apple, Nokia, Sony, HTC, LG. Gama de dispozitive compatibile cu HD Voice va fi extinsa in urmatoarea perioada.

Serviciile de voce HD au fost lansate prima data pe piata locala in urma cu doi ani de catre Orange Romania, cel mai mare jucator de pe piata locala de telecom.

Cosmote Romania avea aproximativ 6,3 milioane de clienti la finalul anului trecut, principalii competitori ai companiei fiind Orange si Vodafone.