Orlando Szasz, presedintele furnizorului de echipamente de protectia muncii Renania Romania si business angel, afirma ca este interesat sa investeasca in idei de afaceri inteligente, printre domeniile care il atrag cel mai mult numarandu-se tehnologia, arta si sportul. Si deja a gasit doua afaceri in care sa investeasca, una fiind in agricultura si cealalta in zona de ecologie.
“Sunt interesat sa investesc in tehnologie pentru ca acesta este un domeniu cu o dinamica exceptionala si are un potential impresionant. Este si va fi un domeniu de maxima actualitate.Tehnologia schimba lumea, e una dintre cele mai interesante discipline, cu impact la scara globala, iar ideile domeniului nu sunt predefinite geografic. Le poti gasi la fel de bine in Asia, in Europa de Est sau in Statele Unite”, afirma Szasz.

El adauga ca i-ar placea sa mai investeasca in sport pentru ca este pasionat de acest domeniu, dar si in arta.

Un business angel vrea afaceri scalabile, cu riscuri scazute si potential de profit interesant intr-un interval mic de timp

“Dincolo de aceste domenii, rezonez la idei de afaceri inteligente, care au acele ingrediente de crestere pe care orice business angel si le-ar dori: scalabilitate, riscuri scazute, potential de profit interesant intr-un interval mic de timp”, mai spune cofondatorul Renania, un business cu afaceri de 22,3 milioane de euro in 2011.

Orlando Szasz (40 de ani) a fondat in 1995 impreuna cu fratele sau Ronald (45 de ani) compania Renania, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de protectia muncii de pe piata locala. Anul trecut s-a retras de la conducerea companiei, insa a ramas presedinte al Consiliului Director, functia de CEO fiind preluata de Florentina Taudor.

De asemenea, de curand a fost inclus in noul sezon al Arena Leilor, o emisiune de antreprenoriat difuzata saptamanal de TVR 2.

“Majoritatea proiectelor mele profesionale din prezent merg in directia provocarilor de tip business angel, de aceea am si intrat in "Arena Leilor". La Renania sunt inca implicat in consultanta cand vine vorba despre portofoliul de produse, politica de preturi sau decizii legate de strategia de dezvoltare. M-am retras de la conducerea companiei dupa ce am reusit sa readucem cifra de afaceri la nivelul de dinaintea debutului crizei economice. Am optat pentru aceasta solutie pentru ca evolutia companiei trebuia adaptata realitatilor zilelor noastre, iar principiile de functionare si dezvoltare trebuie reorientate catre solutii moderne de management si performanta. N-au lipsit si motivele personale, am considerat ca trebuie sa dedic mai mult timp copiilor mei, precum si anumitor pasiuni personale”, explica Szasz.

In discutii foarte avansate pentru doua start-up-uri

Fratii Szasz au o avere estimata la 33-37 milioane de euro, conform editiei din 2012 a Forbes 500 Miliardari.

Astfel, Orlando Szasz spune ca nu si-a propus un buget anume pentru investitii si nici vreo limitare in acest sens.

“Voi investi acolo unde simt ca exista potential, iar suma va fi subiectul unei negocieri independente de fiecare data. Acum sunt in discutii foarte avansate pentru doua astfel de proiecte. Unul dintre ele este in agricultura, celalalt in ecologie. Intr-una dintre situatii voi fi actionar minoritar, in cealalta majoritar”, afirma antreprenorul.

Si tocmai pentru ca nu si-a propus un buget anume, Szasz se gandeste sa investeasca si in alte tari, zona Americai Centrale fiind cea care i se pare cea mai atractiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri